Ana Slana, dr.med., spec. dermatovenerologije

Ana Slana

dr.med., specialistka dermatovenerologije

O meni

Rojena sem v Kranju, vse od rojstva naprej pa živim v Ljubljani. Po dokončani Gimnaziji Poljane sem študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani zaključila leta 2003.

Po opravljenem pripravništvu, sekundariatu in licenčnem izpitu sem v letu 2006 delala kot splošna zdravnica v Zdravstvenem domu Bežigrad in Domu starejših občanov Bežigrad v Ljubljani. Leta 2007 sem pričela s specializacijo iz dermatovenerologije na Dermatovenerološki kliniki v Ljubljani, ki sem jo leta 2010 zaključila s pohvalo.

Od takrat delam na področju splošne dermatologije, dermatookologije, dermatokirurgije, otroške dermatologije in flebologije. Do leta 2016 sem bila zaposlena na Dermatovenerološki kliniki v Ljubljani, od leta 2017 pa sodelujem z zasebnimi dermatološkimi ambulantami in medicinskimi centri v Ljubljani, Celju in Novi Gorici.

Sem članica Združenja dermatovenerologov Slovenije in Mednarodnega dermoskopskega združenja (International Dermoscopy Society).

Deset let sem bila zaposlena na Dermatološki kliniki v Ljubljani, kjer sem se poleg splošne, otroške in onkološke dermatologije, pretežno ukvarjala z bolniki s kronično vensko boleznijo in limfedemom. Od leta 2017 delam v različnih zasebnih medicinskih ustanovah.

Do leta 2016 sem bila dejavna v Združenju dermatovenerologov Slovenije (ZDS), sodelovala sem pri ustrvarjanju revije Moja koža, ki je pod okriljem ZDS skrbela za osveščanje laične populacije o kožnih boleznih. Nekaj let sem aktivno sodelovala z združenjem DORS, ki se ukvarja s problematiko razjed in ran. Redno sodelujem v akciji Euromelanoma day, ki omogoča brezplačne posvete z namenom pravočasnega odkrivanja in zdravljenja melanoma.

Prosti čas rada preživim v naravi, pred dobro knjigo ali ob ogledu filma. Novo energijo si naberem s hojo, tekom ali pilatesom. Rada si ogledam nove kraje, znamenitosti ali umetnost.

Veseli me tudi dobra glasba, brezdelne poletne dni pa večinoma preživim blizu Jadranske obale v družbi svoje družine.

Zdravnica sem postala, saj izhajam iz zdravniške družine in sem od ranih let z zanimanjem spremljala poklicno pot svoje mame.

Navdušujejo me neskončne razsežnosti medicinske znanosti, hkrati pa rada delam z ljudmi. Zadovoljstvo bolnikov, ki jim lahko pomagam osmisli moj vložek v neprestano učenje in nadgrajevanje znanja.

Ukvarjam se s splošno in otroško dermatologijo, dermatoonkologijo in flebologijo. Posebej me veseli izvajanje manjših posegov na koži ter neinvazivno pomlajevanje kože. Izvajam tudi ultrazvočno diagnostiko venskih obolenj spodnjih okončin, veselita pa me tudi preventiva staranja kože in kožnega raka ter  dermatokozmetični izdelki.