Maja Marovt

dr.med., specialistka dermatovenerologije

O meni

Na Medicinsko fakulteto v Ljubljani sem se vpisala leta 1996. Kot študentko so me najbolj zanimale predvsem kirurške vede.  Prve izkušnje sem pridobila na Kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja UKC Ljubljana in v mali operacijski SB Celje. V času absolventa sem se izobraževala v Hospital de Base v Sao Jose do Rio Preto v Braziliji na oddelku za plastično kirurgijo in oddelku za otroško srčno kirurgijo. Pred zaključkom študija sem pomembne izkušnje pridobila s tropsko odpravo v misijonsko bolnišnico Nangoma v Zambiji. Leta 2003 sem diplomirala.

V dermatovenerologiji sem našla možnost združitve interesa do kirurgije in velike družine. Med specializacijo se je dodatno izobraževala v Sloveniji in tujini predvsem na področjih dermatoskopije, dermatoestetike, flebologije in dermatokirurgije. Specialistični izpit semopravila leta 2012. 

Kot specialistka sem se zaposlila na dermatovenerološkem oddelku SB Celje, kjer sem nadaljevala razvoj dermatokirurgije in flebologije.  Dodatna znanja sem pridobila na oddelku za dermatokirurgijo in dermatoonkologijo na Univerzitetni dermatovenerološki kliniki LKH – Graz. Opravila sem tudi številne tečaje in delavnice s področja ultrazvočne diagnostike obolenja ven, zdravljenja venskega obolenja in limfedemov. Pomembno vlogo sem odigrala pri uvajanju fotodinamične terapije,  sodobne metode  zdravljenja fotostaranja in določenih rakavih in predrakavih sprememb kože, v SB Celje. Redno se izpopolnjujem tudi na področju dermatoestetike na mednarodnih estetskih kongresih in delavnicah v Sloveniji in tujini.

Sem članica Združenja Slovenskih dematovenerologov in Zdravniške zbornice Slovenije, predavateljica in neposredna mentorica mladim specializantom.