Daša Kovačič

dr.med., specialistka plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter kirurgije roke

O meni

Študij medicine sem začela leta 1999 in ga uspešno končala 2005 leta. Že med študijem je našla velik interes v kirurgiji, predvsem plastični in rekonstruktivni kirurgiji. Tako sem se že kot študentka voluntirala v SB Celjena oddelku na plastični kirurgiji in se izpopolnjevala tudi v tujini, pri priznanem plastičnem kirurgu prof. Sevkoviću v univerzitetni  bolnišnici v Sofiji, Bolgariji.

Tudi po študiju sem svoja znanja pridobivala v tujini. Kot mlada zdravnica jsem voluntirala v Keniji in tudi v Novi Zelandiji. Kot specializantka kirurgije je odšla na Irsko in tam pod okriljem Royal College of Surgeons of Ireland (RCSI) uspešno zaključila njihov program ter postala članica MRCSI (Member of Royal College of Suregons of Ireland). Uspešno je nadaljevala specializacijo na področju plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije v Sloveniji in se konstantno izpopolnjevala tudi v tujini. Bila sem nagrajenka mednarodne štipendijo Suzanne Noel  (ki jo podeljuje Soroptimist International Club, za perspektivne mlade plastične kirurginje, op.p.) in sem s pomočjo štipendije opravila plastični fellowship program v priznanem centru za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, Canniesburn Plastic Surgery Unit v Glasgowu na Škotskem.

V letu 2013 sem uspešno opravila evropski plastični specialistični izpit s področja plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije EBOPRAS in nato še slovenski specialistični izpit ter postala specialistka plastične, rekonstruktivne, estetske kirurgije, opeklin in kirurgije roke.

Tudi kot specialistka se redno izpopolnjujem pri nas in v tujini, znanja iz estetske kirurgije sem pridobila tudi na največji estetski kliniki v Evropi, na Akademiklinik v Stokholmu pri priznanem plastičnem kirurgu, dr. Per Hednu.

Od leta 2006 sem članica Zdravniške zbornice Slovenija (ZZS), od leta 2007  pa tudi članica zdravniške zbornice Irske (IMC)  in od leta 2013 članica zdravniške zbornice Velike Britanije (GMC).

Področja

Kirurgija mi je kot veda v medicini zelo všeč, saj je učinkovitost zdravljenja vidna takoj. Plastično kirurgijo sem izbrala, ker je raznolika. Ukvarjamo se z rekonstruktivno kirurgijo, kirurgijo roke, zdravljenjem opeklin, mikrokirurgijo in meni najljubšo estetsko kirurgijo.

Estetska oz. lepotna kirurgija me najbolj veseli, saj je pri njej potrebna preciznost in občutek za estetiko. Najbolj so mi všeč minimalni popravki in naravno pomlajen izgled.

  • Sem dobitnica mednarodne štipendije Suzanne Noel, ki jo podeljujejo perspektivnim mladim plastičnim kirurginjam.
  • Večletno izobraževanje in praktično usposabljanje v tujini.
  • Opravljen evropski plastični specialistični izpit EBOPRAS, takoj za tem pa še slovenski specialistični izpit.
  • Ustanoviteljica Klinike OMNIA

Prosti čas rada preživim z mojimi najbližjimi, družino in prijatelji.

Obožujem jadranje, potapljanje, smučanje, odkrivanje novih kotičkov sveta.