Igor Vučajnk

dr.med., specialist ortopedije

O meni

Medicino sem študiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, po uspešno zaključenem študiju pa sem svojo poklicno pot začel s pripravništvom v Splošni bolnišnici Celje.

Specializacijo iz ortopedske kirurgije sem zaključil leta 2014.

Redno se izobražujem v Sloveniji in tujini, kjer obiskujem ortopedske tečaje in kongrese. Prav tako sem član British Patellofemoral Society.

Moje strokovno področje so artroskopski posegi na ramenu (kot so: stabilizacija rame po izpahih in reparacija rotatorne manšete …), artroskopski posegi na kolenu ( meniscektomije, šivi meniskusa, rekonstrukcije vezi, osteohondralne poškodbe…), operativni posegi zaradi ponavljajočih izpahov pogačice ( transpozicija narastišča lig. pogačice, rekonstrukcija MPFL …), artroskopski posegi na gležnju in stabilizacije gležnja zaradi nestabilnosti, operativno zdravljenje težav z ahilovo tetivo in petnico ( Haglundova eksostoza, ruptura ahilove tetive…), korektivne osteotomije goleni in stopala ter artroplastike velikih sklepov (rama, kolk in koleno).

Sem športnik po duši, zapisan košarki in hokeju na ledu, prav tako sem velik ljubitelj dobre hrane, knjig in filmov.

  • obrabnostne spremembe velikih sklepov  (artroza kolka, kolena, gležnja in ramena)
  • deformacije prstov stopal in stopala (halux valgus, halux rigidus…)
  • osne deformacije spodnjih okončin (varus, valgus)
  • športne poškodbe ramena, kolena in gležnja (izpah rame, poškodbe tetiv RM, ruptura ACL,   PCL, ruptura meniskusa, nestabilen gleženj, osteohondralne poškodbe talusa in femurja)
  • nestabilnost pogačice (izpahovanje pogačice…),
  • opravljam tudi blokade sklepa ali bolečih točk, ter obravnavam ostale ortopedske težave, kot so npr. lumbalgija, itd.