Lucija Vlaović

dr. med., specialistka nuklearne medicine

O meni

Sem specialistka nuklearne medicine, ki zajema tudi celovito diagnostiko in zdravljenje bolezni ščitnice. Študirala sem na Medicinski fakulteti v Ljubljani, po končanem strokovnem izpitu sem opravljala specializacijo in delo družinske zdravnice, ki mi je dalo dragocene izkušnje in znanje celovite obravnave bolnika.

Specializacijo iz nuklearne medicine sem opravljala v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Med specializacijo sem se redno aktivno izobraževala na delavnicah in izobraževanjih v tujini. Vsako leto sem v sklopu štipendije Evropskega združenja za nuklearno medicino (EANM) opravila različne tečaje s področja nuklearne medicine, med njimi intenzivni tečaj ultrazvoka ščitnice, prepoznavanja in zdravljenja rakavih obolenj ščitnice in drugo.

Zaposlena sem na oddelku za nuklearno medicino Splošne bolnišnice Celje, redno se udeležujem in nadgrajujem znanje na izobraževanjih v tujini, sem tudi neposredna mentorica specializantom. Sem članica Evropskega združenja za nuklearno medicino (EANM) ter Slovenskega združenja za nuklearno medicino.