Matej Štante

dr. med., specialist abdominalne kirurgije

O meni

Rodil sem se 1981 v Celju, obiskoval osnovno šolo Frankolovo. Leta 2000 sem maturiral na splošni gimnaziji Lava v Celju in se istega leta vpisal na študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani, katerega sem  končal leta 2008. Že med Študijem sem se začel zanimati za kirurgijo in kot študent zadnji 2 leti delal v Kirurškem sanatoriju v Rožni dolini, kjer me je še posebej zanimala abdominalna kirurgija in proktologija.  Kot pripravnik sem se leta 2008 zaposlil v SB Celje, kjer sem leta 2009 začel specializacijo iz abdominalne kirurgije in jo 2015 končal z odliko. Del specializacije sem opravil v UKC Ljubljana in Maribor.

Že tekom specializacije sem se udeleževal izobraževanj v Sloveniji in tujini, Kot specialist sem opravil tečaj kolonoskopije v Hamburgu, katero zdaj samostojno opravljam v SB Celje, opravil sem tečaj laparoskopske kolorektalne kirurgije v Linzu in Veroni, to znanje sedaj uporabljam pri laparoskopskih operacijah karcinomov debelega črevesa in danke.

Oktobra 2020 sem postal namestnik šefa oddelka za splošno in abdominalno kirurgijo v SB Celje

Nabolj me veseli laparoskopska kirurgija, predvsem karcinomov debelega črevesa in danke, ter proktologija.

2008 končal študij medicine in se zaposlil v SB Celje, 2015 končal specializacijo abdominalne kirurgije z odliko, oktobra 2020 postal namestnik šefa na oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo SB Celje.

Igram odbojko, kolesarim, hodim v hribe, delam doma na kmetiji, kjer skrbim za živali, varim in si izdelujem orodja iz kovine, ter izdelke iz lesa, preberem kakšno knjigo.

Zdravnik sem postal, ker mi je bil od vseh poklicev zdravniški najbolj všeč, ker sem želel delati z ljudmi in jim pomagati.