Polona Kavčič

dr.med., specialistka dermatovenerologije

O meni

Rodila sem se 17.10.1978 v Slovenj Gradcu. Otroštvo sem preživela v Velenju. Obiskovala sem osnovno šolo Gorica, nato pa šolanje nadaljevala na srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec, smer zdravstvena nega. Šolanje sem leta 1998 zaključila z odliko.
Vpisala sem se na Fakulteto za zdravstvene vede Maribor in leta 2002 diplomirala s temo Razširjenost pitja alkoholnih pijač med dijaki in pridobila naziv diplomirana medicinska sestra. Leta 2003 sem se po opravljenem pripravništvu zaposlila na Nevrološkem oddelku Splošne bolnišnice Celje, kjer sem od leta 2019 vodja nevrofizioloških asistentk.
Rada delam z ljudmi in poklic medicinske sestre opravljam predano, strokovno in z veseljem.
Medicinska sestra sem postala, ker imam rada ljudi, jim pomagam, jih vzpodbujam. To delo me izpopolnjuje in osrečuje.
Nevrologija me že od nekdaj zanima. Strokovno opravljene nevrofiziološke preiskave pripomorejo k diagnostiki in zdravljenju nevroloških in drugih bolezni, zato mi delo, ki ga opravljam predstavlja vsakdanji izziv.
Trudim se za kvalitetno opravljanje preiskav, ter prijazen in spoštljiv odnos do pacienta.
Glede subspecialnosti sem opravila 6-mesečno izobraževanje na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo UKC Ljubljana iz nevrofiziologije smer elektroencefalografija, ter 6-mesečno izobraževanje na Inštitutu  za klinično nevrofiziologijo UKC Ljubljana iz nevrofiziologije smer evocirani potenciali.
Leta 2002 diplomirala na Fakulteti za zdravstvene vede Maribor in pridobila naziv diplomirana medicinska sestra.
Leta 2003 opravila 6 mesečno izobraževanje na Inštitutu za  klinično nevrofiziologijo za področje elektroencefalografija in pridobila naziv nevrofiziološka asistentka za področje elektroencefalografije,
leta 2008 opravila 6 mesečno izobraževanje na Inštitutu za  klinično nevrofiziologijo za področje evocirani potencijali in pridobila naziv nevrofiziološka asistentka za področje evocirani potencijali
Od leta 2019 vodja asistentk nevrofiziološke ambulante Splošne bolnišnice Celje

Sem mama 3 otrok, z družino se radi odpravimo na izlet, preživljamo čas v naravi. Obožujem gore in plezanje, kjer se pomirim in napolnim z novimi močmi za vsakdanje izzive. Rada kuham. Sem tudi zelo komunikativna in družabna, veliko se družim s prijatelji.